Novosti

Predstavljanje projekta Zaželi, radi, pomaži!

https://01portal.hr/javor-bojan-les-omogucili-smo-pomoc-svima/

https://www.volimivanic.info/na-medunarodni-dan-starijih-osoba-u-ivanic-gradu-predstavljen-projekt-zazeli-radi-pomazi

Na Međunarodni dan starijih osoba 1. 10. 2020. održano je predstavljanje projekta Zaželi, radi, pomaži! u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad. Predstavljanju su nazočili službenici Grada Ivanić-Grada, patronažne sestre koje brinu o građanima s područja Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Kloštar Ivanić, socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad, voditeljica Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad, Ivana Bajt i koordinatorica projekta „Sve je lakše uz ženske ruke“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog Križa Ivanić-Grad, predstavnik župe Uznesenja Svete Marije – Kloštar Ivanić, voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivanić-Grad, Andreja Tuđa Šantek, predstavnica Razvojne agencije IGRA,  zaposlenice projekta Zaželi, radi, pomaži! i članovi njihovih obitelji te jedan dio korisnika projekta i poneki članovi njihovih obitelji.

Uvodno se predstavila voditeljica projekta, Valentina Šipuš, zahvalila svim prisutnima što su se odazvali pozivu i tako pokazali koliko im je stalo do provođenja ovog projekta te na osobit način zahvalila korisnicima koji su došli i čestitala im Međunarodni dan starijih osoba. U nastavku je opširno predstavila projekt, od ideje za prijavu do svih daljnjih faza: zapošljavanja, pronalaska korisnika, nabave paketa s higijenskim i kućanskim potrepštinama do provođenja aktivnosti u prva tri mjeseca rada.

Potom su na zamolbu voditeljice svoj osvrt na projekt dali gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš, zamjenik načelnika Općine Križ, Zlatko Hrastić te načelnik Općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović. S time je nastavila i voditeljica Centra za socijalnu skrb, Martina Cuvaj upozorivši na sve veće potrebe građana starije dobi koje zahtijevaju odgovor lokalne zajednice u vidu organizirane pomoći, dok svakako pomoć kroz projekt Zaželi, radi, pomaži! itekako pomaže starijim građanima da žive kvalitetnije u svojim domovima.

Nakon nje su se kratko predstavile asistentice projekta, Maja Dundović Pleša iz Općine Križ i Katarina Salopek iz Općine Kloštar Ivanić, a potom je uslijedilo predstavljanje zaposlenica projekta Zaželi, radi, pomaži!. One su u nekoliko rečenica izrekle svoje dojmove rada u prva tri mjeseca, koliko im rad znači i što zapravo rade.

U zadnjem dijelu predstavljanja voditeljica Šipuš je pokazala internet stranicu projekta Zaželi, radi, pomaži!, objasnivši ideju koju predstavlja znak projekta, rubrike internetske stranice te pokazavši slike zaposlenica i korisnika naglasivši da se pogleda radost i zadovoljstvo zaposlenica i korisnika koja je vidljiva na slikama.

Na samom kraju predstavljanja pitani su korisnici ukoliko oni žele nešto reći. To je bio možda i najdomljiviji dio predstavljanja jer su se javile i pokoje suze, a odjekivala je riječ „hvala“. Stoga je s tom riječju i završeno predstavljanje projekta s najavom da se vidimo još koji put.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *